طراحی سایت با دروپال
دروپال یک سیستم متن باز برای طراحی سایت می باشد. از سیستم مدیریت محتوای
دروپال یک سیستم متن باز برای طراحی سایت می باشد. از سیستم مدیریت محتوای دروپال برای طراحی وبلاگ های شخصی، سایت شرکت های تجاری، فروشگاه های اینترنتی و حتی سایت های دولتی استفاده می شود بطوری که برای طراحی سایت کاخ سفید از سیستم دروپال استفاده شده است.
دروپال بر روی همه وب سرورها نصب می شود. سیستم مدیریت محتوای دروپال به زبان PHP نوشته شده است و از پایگاه داده mySQL بهره می برد. اولین نسخه دروپال در تاریخ 2001/1/15 توسط Dries Buyaert منتشر شد. طبق آمار تا تاریخ بهمن 92 بیش از یک میلیون و پانزده هزار سایت از سیستم دروپال در طراحی سایت خود بهره می برند.
دروپال در چند سال اخیر بعنوان یکی از امن ترین سیستم های مدیریت محتوا انتخاب شده است.
مراحل نصب و طراحی سایت با دورپال به شرح ذیل می باشد:
به وب سایت اصلی دروپال به نشانی http://drupal.org مراجعه نموده و آخرین ورژن دروپال را دانلود نمائید.
با استفاده از آدرس ftp فضای سایت ویا با استفاده از پنل مدیریتی هاست خود نظیر CPanel یا DirectAdmin و یا Plesk بسته دروپال را آپلود نمائید. به صورت پیشفرض بسته را بر روی شاخه اصلی wwwroot یا public_html آپلود نمائید، اما اگر قصد طراحی سایت با دروپال را در زیر شاخه سایت خود دارید (www.yoursite.com/drupal) بسته دروپال را در زیر فولدر آپلود نمائید.
فایل آپلود شده بصورت فشرده یا همان زیپ می باشد. پس از باز نمودن آن بصورت پیشفرض آن را در شاخه ای با نام drupal-x.x.x اکسترکت می نماید که xها نمایانگر ورژن دروپال می باشند. بهتر است فایلها را از داخل این پوشه به پوشه مادر منتقل نمائید. روش دیگر آنزیپ یا اکسترکت کردن فایلها بر روی کامپیوتر خود و سپس آپلود کردن فایلها بر روی هاست می باشد.
در این مرحله باید اقدام به ایجاد دیتابیس و کاربر MySQL برای طراحی سایت با دروپال نمائید. اگر از CPanel استفاده می کنید به بخش MySQL Databace رفته و یک دیتابیس و کاربر ایجاد نمائید.
آدرس سایت خود را بر روی Browser تایپ نموده و فایل install.php را اجرا نمائید. (www.yourdomain.com/install.php) در صفحه باز شده پروفایل نصب را انتخاب نمائید. در مرحله بعد زبان نصب دروپال را انتخاب نمائید.
در این مرحله باید اطلاعات دیتابیس و کاربر مربوطه را که در مرحله 4 ایجاد کردید را وارد و در انتها بر روی دکمه ذخیره و ادامه کلیک نمائید.
در آخرین مرحله، عنوان سایت، نام و ایمیل و کلمه رمز مدیر وب سایت را وارد نمائید.
وردپرس یک سیستم وبلاگ نویسی (Blogger) می باشد که می توان جهت طراحی سایت با وردپرس از آن استفاده نمود. نسخه اولیه وردپرس با نام B2 در سال 2003 نوشته شد که بعدها توسط مت چارلز مولنوگ (Matthew Charles Mullenweg) گسترش یافته و با نام وردپرس بصورت رسمی منتشر گردید و به سرعت به یکی از محبوب ترین سیستم های متن باز وبلاگ نویسی تبدیل شد.
امروزه طراحی سایت با وردپرس توسط بسیاری از طراحان وب سایت استفاده می شود و بر اساس نیاز خود اقدام به طراحی قالب و ماژول برای آن می کنند.
اینکه شما برای طراحی سایت از چه سیستمی استفاده می کنید، بستگی به نیاز و نوع اطلاعات شما داراد. آنچه از اهمیت فراوانی برخوردار است، بررسی و نیاز سنجی قبل از شروع طراحی و بارگذاری اطلاعات است. بهتر است قبل از طراحی لیستی از نیازها و امکانات ملزوم برای طراحی وب سایت خود تهیه نمائید.
در زیر به برخی از مزایای طراحی سایت با وردپرس اشاره می کنیم
مهمترین حسن طراحی سایت با وردپرس ، رایگان بودن این سیستم وبلاگ نویسی می باشد. وردپرس یک سیستم رایگان متن باز می باشد که قالبهای گرافیکی و ماژول های رایگان زیادی نیز از آن در اینترنت منتشر شده است.
از دیگر محاسن طراحی سایت با وردپرس ، سادگی بخش مدیریت آن می باشد. بدون نیاز به دانش خاصی شما می توانید آموزش نصب وردپرس را فراگرفته و پس از آن به انتشار مطالب خود در اینترنت بپردازید.
اگر شما اقدام به طراحی سایت با وردپرس نمائید، منابع بسیار زیادی از قالب رایگان وردپرس و افزونه رایگان وردپرس (حتی افزونه بانک وردپرس) در اختیار شما می باشد. همچنین افرادی که در توسعه وردپرس فعالیت داند می توانند ماژول های اختصاصی و مورد نیاز خود را طراحی نمایند.
مهمترین نکته در طراحی سایت با وردپرس بحث امنیت و جلوگیری از هک کردن وردپرس است. زمانی که شما وردپرس را از سایت رسمی آن دانلود و نصب می کنید، از نظر امنیتی بسیار آسیب پذیر بوده و امکان هک کردن وردپرس شما بسیار محتمل می باشد و حتماً باید برای طراحی سایت با وردپرس امن شود.
دلیل اصلی آسیب پذیر بودن سیستم های متن باز این است که کدهای این سیستم ها در اختیار همه هکرها نیز می باشد، در نتیجه حفره های امنیتی و خطاهای آنها بیش از سایر سیستم ها مورد تهاجم قرار می گیرند.
جوملا (Joomla) یک سیستم متن باز مدیریت محتوا می باشد. طراحی سایت با جوملا نیاز چندانی به دانش طراحی سایت نداشته و کاربر را قادر به انتشار مطالب و اطلاعات می کند. پیدایش جوملا به سال 2001 یک باز می گردد. ابتدا این نرم افزار به نام مامبو و توسط یک تیم برنامه نویسی استرالیایی طراحی گردید که بعدها بدلیل بروز اختلاف بین اعضاء عده ای از آنها پس از جدایی، سیستم مدیریت محتوا جوملا را راه اندازی نمودند.
جوملا به زبان برنامه نویسی PHP و دیتابیس MySQL نوشته شده است. نسخه های منتشر شده ای که توسط شرکت پشتیبانی می شوند عبارنتد از:
اولین مرحله طراحی سایت با جوملا ، نصب جوملا بر روی سرور می باشد. در این آموزش ما از آخرین ورژن جوملا یعنی جوملا 3 استفاده می کنیم. جهت نصب و طراحی سایت با جوملا باید مراحل زیر زا انجام دهید:
اولین گام بمنظور طراحی سایت با جوملا ، دانلود بسته نرم افزاری جوملا از وب سایت رسمی می باشد. (www.joomla.org) پیشنهاد می شود همواره نسخه های جدید و یا پکیجهای آپدیت را از وب سایت رسمی دانلود نمائید. جهت دریافت و طراحی سایت با جوملا بر روی دکمه دانلود همانند شکل زیر کلیک نمائید:
پس از دانلود، بسته نرم افزاری را از طریق FTP و یا پنل مدیریتی هاست خود، بر روی سرور آپلود نمائید. در طراحی وب سایت با جوملا اگر می خواهید آن را بر روی دامنه اصلی راه اندازی نمائید (برای مثال : http://YourDomain.com) باید فایلها و فولدرها را مستقیماً در Public_html یا wwwroot کپی نمائید.
در صورتی که می خواهید در Subdomain یا Sub Folder سایت خود را بارگذاری نمائید، بسته را در فولدر مربوطه برای مثال Public_html/joomla آپلود نمائید.
در این مرحله می بایست یک دیتابیس MySQL و یک کاربر با دسترسی کامل در سرور ایجاد نمائید.
دروپال یک سیستم متن باز برای طراحی سایت می باشد. از سیستم مدیریت محتوای
وردپرس یک سیستم وبلاگ نویسی (Blogger) می باشد که می توان جهت طراحی سایت
جوملا (Joomla) یک سیستم متن باز مدیریت محتوا می باشد. طراحی سایت با جوملا
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت، متعلق به شرکت وبساز میباشد.